Mantılarınızı
tüketeceğiniz kadar alıp
çözülmesini
beklemeden kullanınız.
Pakette kalan
kısmını çözülmeden tekrar derin dondurucuda saklayınız.
HAŞLAMA ÖNERİSİ:
2 lt. suyu (10 su bardağı), 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek
kaşığı sıvı yağ ilave ederek derin bir
tencerede kaynatınız. 500 gr, TUBA
MANTI mantınızı buzunun çözülmesini beklemeden kaynamış suya atınız. 8-10 dk.
haşlayıp süzgeç yardımı ile tabaklara alınız. Üzerine tercihe göre sarımsaklı
yoğurt döküp istenilen sos ile servis edebilirsiniz.
KIZARTMA
ÖNERİSİ:
Kızartacağınız TUBA MANTI mantınızı, dolaptan çıkarıp 500 gr, TUBA MANTI mantınızı
buzunun çözülmesini beklemeden
4 yemek kaşığı tereyağına 1 çay bardağı
sıvı yağ ekleyip eritiniz. TUBA MANTI mantıyı üzerine ekleyip
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
SALÇALI SOS
TARİFİ:
Isıtılmış tava içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı
nane, 1 çay kaşığı pul biber ve yarım çay kaşığı tuz ekleyerek karıştırınız.
Üzerine kaynamış mantı suyundan 1 çay bardağı ilave edip karıştırarak
pişiriniz. Hazırlanan sosu yoğurtlu mantının üzerine gezdirebilirsiniz. Tercihe
göre üzerine nane ve sumak ilave edilebilirsiniz.
TEREYAĞLI SOS TARİFİ:
3 yemek kaşığı tereyağına yarım çay bardağı sıvı yağ
ekleyerek tavada iyice eritiniz.
Üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı tatlı
kırmızı toz biber ilave edip kavurunuz. Hazırlanan sosu yoğurtlu mantının
üzerine gezdirebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN 0533 092 23 38 İnstagram: tuba_manti59